Noutăți și informații utile

UTCB&ARIV va invita la prelegerea speciala prof. Kenny Kwok (University of Sydney, Australia)/ 3 oct.2018 ora 11.00, amfiteatrul I-2 Facultatea de Constructii Civile

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 18.09.2018

Stimate doamne, Stimati domni, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) si Asociatia Romana de Ingineria Vantului (ARIV) au placerea de a va invita la prelegerea speciala sustinuta de prof. Kenny Kwok (University of Sydney) in data de 3 octombrie 2018, de la orele 11.00 in amfiteatrul I-2 al Facultatii de Constructii Civile. Detalii se regasesc in posterul manifestarii detalii »

Invitatie evenimente Heidelberg Cement România S.A. - La BISTRITA pe 18 septembrie 2018 si la SUCEAVA pe 20 septembrie 2018

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 03.09.2018

Stimate doamne, Stimati domni, Avem plăcerea să va invităm la doua întâlniri tehnice privind unele aspecte practice și reglementate din domeniul proiectarii, producerii, utilizării, verificării și asigurării durabilității betonului. Prima intâlnire este programată la Bistriţa în data de 18 septembrie 2018 (Hotel Ozana). Cea de a doua intâlnire este programată la Suceava în data de 20 septembrie 2018 (Hotel Conacul Domnesc). În cadrul acestor întâlniri va fi invitat domnul Prof. dr. ing. Dan Paul GEORGESCU, Președinte al Comitetului Tehnic ASRO CT 321 și coordonatorul programului de cercetare care a fundamentat anexa națională de aplicare a standardului european de beton SR EN 206-1:2002, în prezent revizuit. Vom transmite cât mai curând posibil un desfaşurător al întâlnirii precum şi temele ce vor fi prezentate. detalii »

A doua Conferință Internațională « Soluții prefabricate din beton », organizată de PREFBETON, 4 oct.2018,Cluj-Napoca

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 28.08.2018

Vă invităm la a doua Conferință Internațională « Soluții prefabricate din beton », organizată de partenerii nostri de la PREFBETON, Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din Romania. Evenimentul va avea loc pe data de 4 octombrie 2018 (joi), între orele 8.30 şi 18.30, la Grand Hotel Italia***** din Cluj-Napoca. Continuăm și în acest an seria discuțiilor pe tema soluțiilor prefabricate din beton. Vorbitori din România și din străinătate vor aborda diverse teme actuale sau proiecții către viitor, menite să inspire participanții: Soluții inovatoare prefabricate din beton pentru infrastructura rutieră, proiecte logistice și comerciale, proiecte socio-culturale, proiecte rezidențiale; O paralelă beton monolit – beton prefabricat, avantaje, provocări – o perspectiva completă proiectant, antreprenor general, beneficiar, architect, producător prefabricate; Soluții prefabricate în zone seismice similare României; Evoluția legislației în domeniu; Perspective economice ale pieței de construcții; Betonul prefabricat este uimitor – de la structuri clasice la betonul-dantelă, de la betonul obișnuit la cel de înaltă performanță. detalii »

Seminar PFEIFER -11 SEPTEMBRIE 2018 SIBIU

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 16.08.2018

PFEIFER Seil-und Hebetechnik GmbH organizează de 10 ani cursuri de pregătire și seminarii, iar anul acesta are plăcerea să vă invite la cel de-al treilea seminar organizat în România, ce va avea loc în Sibiu, 11 Septembrie 2018, Hotel CONTINENTAL FORUM Sibiu Piața Unirii Nr.10 RO-550173 Sibiu Județul Sibiu Puteți să vă înscrieți la seminar până la data de 5 septembrie 2018, folosind formularul de email de pe pagina următoare. Înscriere prin email la: Lszabo@jordahl-pfeifer.ro Participarea la seminar este gratuită. Numărul participanților este limitat la 40 de persoane. În situația în care ați făcut rezervarea și nu mai puteți veni, vă rugăm să ne trimiteți o notificare până în data de 07.09.2018 pentru a putea informa participanții aflați pe lista de așteptare. detalii »

Prezentarea "Energia nucleară - orientări în realitate"

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.07.2018

În data de marți 10 iulie 2018, începând cu ora 09:30 se va desfășura în amfiteatrul "Mihail Hangan" (I-2) al Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole din cadrul UTCB, prezentarea cu titlul "Energia nucleară - orientări în realitate" susținută de către dl. ing. Vlăstar Apostolescu, fost coordonator al colectivului de proiectare al C.N.E. Cernavodă. Participarea la acest eveniment este gratuită. detalii »

Simpozion AICPS Constanța

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 10.05.2018

AICPS - Sucursala Constanța organizează, în data de 11 mai 2018, un simpozion cu tema "Tehnologii și materiale avansate în construcții". Afișul și programul simpozionului îl puteți accesa prin intermediul link-urilor de mai jos detalii »

Eveniment #reConstruim 8-11 Martie 2018/ Construct Expo 2018 la RomExpo Bucuresti

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 02.03.2018

Stimați membri, AICPS este partener la evenimentul #reConstruim 8-11 Martie 2018 – un summit de 4 zile al profesioniștilor din construcții și specialiștilor parteneri din domenii conexe și un eveniment asociat Construct Expo 2018 la RomExpo. Vă invităm să aflați mai multe despre #reConstruim din documentele atașate. Sperăm ca în măsura posibilităților să vă alăturați temelor AICPS sau oricăror altora în cadrul evenimentului. Participarea este gratuită. Înscrierea se face on-line la: https://www.eventbrite.co.uk/o/reconstruim-16774207228 detalii »

Rezultate Sondaj Național Program Internship-uri 2018

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 08.02.2018

Stimați membri AICPS, Vă anunțăm că a fost realizat raportul asupra sondajelor de opinie realizate în rândul firmelor din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Chișinău pentru organizarea la nivel național a Programului de Internship-uri AICPS 2018. Rezultatele sondajului pot fi consultate în detaliu la următorul link: detalii »

ANUNT - Cea de a XXVIII-a CONFERINTA NATIONALA AICPS / CLUJ NAPOCA -14 si 15 MAI 2018

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 30.01.2018

Stimate Doamne/ Stimaţi Domni, Avem plăcerea să vă anunţăm susţinerea celor 3 prelegeri (keynote lectures) la cea de a XXVIII-a Conferinţă Naţională AICPS din partea domnilor : I)Prof. Univ. Dr. Ing. Ioannis Vayas - Director al „Institute of Steel Structures” din cadrul National Technical Univesity of Athens, este un proeminent și prodigios inginer proiectant expert, cercetător cu reputaţie recunoscută la nivel mondial. Dl. Prof. Ioannis Vayas deține și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca; II) Ing. James Dow - reprezentant pentru România al Institution of Civil Engineers din Anglia; III) Prof. Univ.Dr.Ing. Kiss Zoltan - Departamentul Structuri, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. detalii »

Informare cu privire la workshop-ul Sucursalei AICPS Cluj din 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 28.12.2017

In data de 14 decembrie 2017, de la orele 18:00, în Aula „Igor TERTEA” a Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, sub egida şi în organizarea Sucursalei AICPS Cluj, s-a desfăşurat un workshop, având la bază prezentările: - „Proceduri de dimensionare a structurilor metalice”, susţinută de către domnul Conf. dr. ing. NAGY Zsolt, membru în Consiliul de conducere al AICPS; - „Proceduri de dimensionare a structurilor din beton armat”, susţinută de către domnul ing. Cătălin POPA. detalii »

Concluzii preliminare - masa rotunda AICPS-ISC organizata in data de 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.12.2017

Va rugam sa gasiti mai jos concluziile preliminare in urma evenimentului tip masa rotundă organizat de AICPS cu participarea ISC ce a avut ca tema: ”Rolul și responsabilitățile proiectantului (de structură) în activitatea de șantier”. După sărbători vom reveni cu materialul final care va conține concluziile discutate și cu reprezentantii ISC, prezenți la evenimentul organizat in data de 14 decembrie 2017. Va dorim SARBATORI FERICITE! detalii »

Prelungire parteneriat CSI Romania

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 19.12.2017

CSi Structural Software Romania, distribuitorul programelor de calcul structural SAP2000, ETABS, SAFE, CSi Bridge, Perform 3D, dorește să mulțumească AICPS pentru buna colaborare din anul 2017. Pentru a sprijini activitatea de proiectare structurală din România, CSi își păstrează prețul regional de 50%, iar compania noastră prelungeste parteneriatul cu Asociația menținând reducerea suplimentară de 10% pentru toți membrii AICPS. Pentru membrii AICPS CSi ofera un discount suplimentar in valoare de 10%... detalii »

Invitatie inscrieri lucrari la Premiile anuale FIB (Federation Internationale du Béton)

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 12.12.2017

Stimati membri ai AICPS, Va anuntam oportunitatea inscrierii unei lucrari reprezentative a dumneavoastra din domeniul structurilor de beton armat la premiile anuale FIB. Concursul se va desfasura conform detaliilor din atasament . Data limita de inscriere este 31 Decembrie 2017. Va uram succes! detalii »

Prezentare suport masa rotunda AICPS-ISC: „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier” din 14 dec.2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 11.12.2017

Stimate Doamne , Stimati Domni,   Va rugam sa gasiti atasat prezentarea –suport pentru masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii ce va avea loc în data de 14 decembrie 2017, Bucureşti , Hotel Minerva-Sala Maya, Str. General Gheorghe Manu nr. 2 - 4 , ora 15. Va multumim. detalii »

Masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 07.12.2017

Masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii va avea loc în data de 14 decembrie 2017 in Bucureşti , Hotel Minerva -Sala Maya, Str. General Gheorghe Manu nr. 2 - 4 , ora 15. detalii »

Invitatie masa rotunda AICPS -ISC 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 29.11.2017

Vă instiinţăm ca AICPS va organiza cu participarea Inspectoratului de Stat in Constructii o masa rotunda avand ca tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier” ce va avea loc în data de 14 decembrie 2017, ora 15. Cu aceasta ocazie propunem discuții legate de următoarele subiecte de interes pentru proiectanți, dar și pentru ceilalți factori responsabili în domeniul construcțiilor: - Explicarea termenilor: faze determinante și faze de execuție (Formularea „faze determinante/de execuție” este implicit confuză în accepțiunea noastră); - Responsabilitatea proiectantului și relația cu răspunderile celorlalți factori implicați; - Aspecte neclare ale legislației cu privire la asigurarea calității și interpretări diferite ce decurg de aici; - Acțiuni, instrucțiuni, documente ce pot fi adoptate în viitorul apropiat pentru îmbunătățirea situației din domeniul construcțiilor. Ex: propuneri de îmbunătățire a formularelor utilizate în șantiere în perspectiva introducerii modelelor digitale BIM în practica curentă. detalii »

Raport Activitate AICPS - ASCB 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 24.11.2017

Programul de Internship-uri A.S.C.B. – AICPS organizat începând cu finalul anului 2016 s-a desfășurat propriu-zis în vara anului 2017. Mai jos puteti citi Raportul de activitate care trece în revistă Programul de Internship-uri AICPS-ASCB 2017 cu privire la punctele sale principale, modalitatea de organizare și rezultatele sondajelor finale de opinie realizate în rândul firmelor și a studenților ce au luat parte la acest proiect. detalii »

Protocol semnat intre Universitatea Tehnica a Moldovei– Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru si AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 21.11.2017

Pe 20 noiembrie 2017, Universitatea Tehnică a Moldovei – Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (UTM-FCGC), reprezentată de rectorul Viorel BOSTAN, decanul Livia NISTOR-LOPATENCO și Anatolie TARANENCO, șef Departament Inginerie Civilă și Geodezie, pe de o parte, și Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS), reprezentată de Dragoș MARCU, președinte, și Cristian ONOFREI, director executiv pentru relațiile cu terții, pe de altă parte, au semnat un Protocol de colaborare, prin care se intenționează susținerea dezvoltării pieței locale din Republica Moldova prin creșterea profesională a inginerilor constructori proiectanți de structuri și încurajarea absorbției absolvenților de profil în mediul de proiectare local. detalii »

Seminar tehnic HILTI - Protecția pasivă la incendiu - 24 NOV. 2017 – CLUJ NAPOCA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 13.11.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu în colaborare cu Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniştilor din domeniu cu ultimele noutăţi despre sistemele de protecţie pasivă la incendiu. detalii »

Seminar tehnic HILTI - Protecția pasivă la incendiu - 17 NOV 2017 – TIMIȘOARA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 03.11.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniştilor din domeniu cu ultimele noutăţi despre sistemele de protecţie pasivă la incendiu. Se va organiza pe data de 17 noiembrie 2017 de la ora 14 la Hotel NH Timisoara, STr.Pestalozzi nr. 1/a, Timisoara. Dobândiți o perspectivă nouă asupra modului în care sistemele de protecție pasivă la incendiu trebuie concepute, astfel încât lucrările din șantier să corespundă noilor cerințe și norme. detalii »