Lansare Apel pentru proiecte create de membri AICPS
LANSARE APEL PENTRU PROIECTE
create de membri AICPS pentru membri AICPS
Ediția pilot 2023-2024
SCOPUL
Apelul pentru proiecte se desfășoară în acord cu scopul statutar al AICPS și urmărește:
⮚ întărirea și consolidarea rolului inginerilor constructori proiectanți de structuri;
⮚ sprijinirea activității de proiectare;
⮚ creșterea prestigiului și a autorității profesionale a inginerilor constructori proiectanți de structuri, precum și creșterea vizibilității profesiei și a importanței sale sociale;
Obiectivul principal al prezentului Apel pentru Proiecte este să creeze un cadru atractiv care să încurajeze tinerii ingineri, membri ai asociației - cu vârsta maximă de 44 de ani - să își pună în aplicare ideile în susținerea și întărirea scopului statutar al AICPS. Tinerii ingineri membri AICPS sunt susținuți să se implice activ în crearea și implementarea de proiecte în beneficiul tuturor colegilor membri ai AICPS. Membri cu vârsta peste 44 de ani pot participa ca parte dintr-o echipă de coordonare după cum este stipulat la capitolul Condiții de Eligibilitate Participanți din Regulamentul Apelului pentru Proiecte.
Ediția 2023-2024 a Apelului pentru Proiecte este o ediție pilot.
DESCARCĂ REGULAMENTUL ȘI FORMULARELE ANEXĂ AICI:
Regulament Apel proiecte AICPS
Anexa 1 - Criterii de evaluare
Anexa 3 - Drepturi si obligatii castigatori
Anexa 4 - Formular buget_proiecte
Anexa 5 - Declaratie GDPR + accept regulament
CE FEL DE PROIECTE POT FI ÎNSCRISE:
Proiecte care respectă 3 principii cheie.
-> Proiecte modulare (I) care sporesc schimburile de experiență profesională (II) și care sunt create de membri AICPS pentru membri AICPS în acord cu scopul statutar al asociației (III).
Detalierea celor 3 principii cheie care definesc cel fel de proiecte sunt eligibile:
I.ADRESAREA CĂTRE COMUNITATE
Sunt considerate eligibile Propunerile de proiect ce sunt înscrise în concurs și coordonate de către membri AICPS, cu scopul de a aduce beneficii membrilor AICPS, în acord cu scopul statutar al AICPS. Propunerile de proiect trebuie să aibă ca beneficiari direcţi principali pe membri AICPS din întreaga țară.
Sunt considerate eligibile și Propunerile de proiect care au printre obiectivele principale atragerea de noi membri din cadrul comunității inginerești, atât timp cât acestea prevăd și activități consistente în beneficiul membrilor deja înscriși în AICPS la data lansării Apelului pentru Proiecte.
Ediția pilot a Apelului pentru Proiecte este un proiect al comunității AICPS susținut și finanțat cu resursele comunității AICPS, iar de aici decurge în mod firesc și necesar obligativitatea integrării unor etape de feedback din partea membrilor AICPS în planul de activități al proiectului, precum și activități de selecție și integrare a feedback-ului primit pentru îmbunătățirea acțiunilor următoare din proiect.
II. CARACTERUL MODULAR (SCALABIL)
Sunt considerate eligibile Propunerile de proiect modulare, care, pornind de la o viziune de ansamblu, se pot realiza într-o primă versiune funcțională la scară mică, în limitele prevăzute de prezentul Regulament.
Versiunea la scară mică a proiectului se va denumi în continuare Ediție pilot a proiectului.
Rolul ediției pilot este de a permite o etapă de testare și recalibrare a ipotezelor de la care debutează proiectul. În acest sens Ediția pilot de proiect propus este un demers care trebuie să includă în planul de implementare și activități de colectare, selecție și integrare a feedback-ului din partea beneficiarilor de proiect, în principal din partea membrilor AICPS, în vederea îmbunătățirii atât a acțiunilor următoare din proiect, cât și a etapelor viitoare ale proiectului.
Ulterior, într-o etapă ce se poate desfășura după încheierea ediției pilot a Apelului, proiectele trebuie să poată evolua gradual spre o versiune extinsă, îmbunătățită cu feedback-ul obținut în urma implementării primei versiuni la scară mică a proiectului.
III. INTENSIFICAREA SCHIMBURILOR DE EXPERIENȚĂ
Sunt considerate eligibile Propunerile de proiect care au ca scop intensificarea schimburilor de experiență prin inițierea și dezvoltarea de noi tipuri de interacțiuni tehnico-profesionale între membri AICPS.
Se acordă un interes sporit dezvoltării schimburilor de experiență tehnico-profesionale între membri AICPS din sucursale diferite, respectiv din zone diferite ale țării.
Pot fi avute în vedere, ca o componentă secundară, și schimburi de experiență cu alți profesioniști din domeniul construcțiilor (arhitecți, constructori, ingineri geotehnicieni etc.)
Crearea de oportunități pentru schimburile de experiență este o nevoie majoră a membrilor AICPS, exprimată în sondajul de opinie de la finalul Conferinței Naționale AICPS 2023 și validată ulterior de către 97% din membri AICPS care au răspuns la sondajul de opinie AICPS din septembrie 2023.
Premii şi buget de implementare proiecte
3 X premii
și
3 X bugete de implementare a proiectelor
Proiectele declarate câștigătoare vor fi recompensate cu un premiu de 1.000 euro (echivalent în lei la cursul BNR din data 2 octombrie 2023) și un buget de implementare proiect de maxim 4.000 euro/proiect (echivalent în lei la cursul BNR din data 2 octombrie 2023).
Vor primi premiu, respectiv buget de implementare maxim 3 proiecte dacă sunt întrunite condițiile stipulate în Regulamentul Apelului pentru Proiecte și anexele sale.
Află care sunt condițiile de eligibilitate și toate detaliile citind regulamentul Apelului pentru Proiecte.
Formularele pentru înscrierea în concurs sunt disponibile de asemenea în Anexele la Regulament.
DESCARCĂ REGULAMENTUL ȘI FORMULARELE ANEXĂ AICI:
Regulament Apel proiecte AICPS
Anexa 1 - Criterii de evaluare
Anexa 3 - Drepturi si obligatii castigatori
Anexa 4 - Formular buget_proiecte
Anexa 5 - Declaratie GDPR + accept regulament
Termenul limită de depunere proiecte 13 Noiembrie 2023 a fost prelungit până la data de 20 noiembrie 2023, ora 23:59
Calendarul complet în Regulament Apel proiecte AICPS