Noutăți și informații utile
2 noi cursuri pentru inginerii proiectanți de structuri
Suntem încântați să vă anunțăm că am dat start înscrierilor pentru 2 noi cursuri dedicate inginerilor proiectanți de structuri: 1. Greșeli în proiectarea structurilor metalice- Prof. dr. ing. Zsolt Nagy 2. Aspecte practice n proiectarea structurilor de construcții echipate cu sisteme de izolare seismică a bazei și/sau de amortizare – Ing. Dan Iancu Înscrierea EARLY BIRD vine cu 2 beneficii: 1. Sesiune preliminară de calibrare - prin care opiniile și întrebările celor care se înscriu în EARLY BIRD vor fi integrate in conținutul cursului propriu-zis (in limita posibilului): detalii »
Înregistrările curs Prof.dr.ing. Zoltan Kiss : "Structuri prefabricate în zone seismice și neseismice" 31.10-5.12.2024
În cadrul acestui articol se vor afișa link-urile de înregistrare ale cursului "Structuri prefabricate în zone seismice și neseismice" - 31.10.2024 - 5.12.2024 detalii »
Curs nou AICPS. ”Structuri prefabricate în zone sesimice și neseismice” din 31 Octombrie 2024
1. Avem ocazia să învățăm de la cei mai buni! O somitate în domeniul prefabricatelor, Prof. Dr. Ing. Kiss Zoltán, va împărtăși cu dvs., pe parcursul cursului, din experiența practică și din cea academică. Veți avea oportunitatea să dezbateți împreună studii de caz aplicate și să demontați mituri legate de utilizarea prefabricatelor de beton armat. 2. Vă (re)actualizați informațiile despre folosirea prefabricatelor. 3. Aflați în ce măsură este posibilă și sigură folosirea prefabricatelor pentru structuri multietajate amplasate în zone seismice. detalii »
Observatii privind „Cod de proiectare seismică, partea I, prevederi de proiectare pentru clădiri”- P100-1-1
Universitatea Tehnică de Construcții București realizează revizuirea reglementării tehnice „Cod de proiectare seismică, partea I, prevederi de proiectare pentru clădiri” la comanda Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Revizuirea a avut ca scop actualizarea tehnică a prevederilor, întărirea caracterului normativ și îmbunătățirea redactării pentru reducerea posibilității de interpretare subiectivă a prevederilor. S-a urmărit conservarea fundamentelor tehnice ale reglementării, a metodelor, notațiilor și termenilor utilizați, astfel încât să se poată asigura tranziția efectivă către aplicarea practică într-un interval de timp cât mai scurt, printr-un efort mic de pregătire a proiectanților. Documentul supus anchetei publice constituie o primă formă a proiectului de reglementare tehnică, fiind avizat în Comitetele Tehnice de Specialitate A - rezistență mecanică și stabilitate, subcomitetul construcții civile, industriale și agricole. detalii »
Observații privind „Cod de proiectare pentru structuri în cadre de beton armat”, indicativ NP 007
Universitatea Tehnică de Construcții București realizează revizuirea reglementării tehnice „Cod de proiectare pentru structuri în cadre de beton armat”, indicativ NP 007, la comanda Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Revizuirea a avut ca scop actualizarea tehnică a prevederilor și armonizarea cu codul P100-1. Precedenta ediție a codului NP 007 a fost elaborata in 1997. Documentul supus anchetei publice constituie o primă formă a proiectului de reglementare tehnică, fiind avizat în Comitetele Tehnice de Specialitate A - rezistență mecanică și stabilitate, subcomitetul construcții civile, industriale și agricole. Pentru elaborarea redactării a II-a, lucrarea va fi revizuită ca urmare a observațiilor făcute de către factorii interesați în domeniul de reglementare, în cadrul acestui procesul de anchetă publică, pe care elaboratorul și le însușește. Redactarea a II-a, avizată de către Comitetele tehnice de specialitate ale MDLPA, va fi supusă, dacă este cazul, procedurii de notificare la Comisia Europeană. detalii »
Solicitare observații normative : -Cod de proiectare seismică – Partea I – Prevederi de proiectare pentru clădiri, indicativ P 100-1/2025 -Cod de proiectare pentru structuri în cadre din beton armat, indicativ NP 007-2025
Stimați membri ai AICPS, Vă rugăm să ne transmiteți observațiile dumneavoastră în vederea analizării și avizării următoarelor documente în Comisia Tehnică de Specialitate din cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației: -Cod de proiectare seismică – Partea I – Prevederi de proiectare pentru clădiri, indicativ P 100-1/2025 -Cod de proiectare pentru structuri în cadre din beton armat, indicativ NP 007-2025 Așteptăm observațiile până la data de 20 Februarie 2024, pe adresa de e-mail: office@aicps.ro Vă mulțumim! detalii »
Înregistrările cursului Holcim - AICPS - " Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului"
În cadrul acestui articol se vor afișa link-urile de înregistrare ale cursului "Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului" Link-urile vă permit urmărirea înregistrării doar dacă sunteți înscris la curs și v-ați creat un cont pe platforma ZOOM gestionat de către AICPS conform Instrucțiunilor de acces la platforma online cursuri AICPS detalii »
Precizări COMUNICAT DE PRESĂ publicat de AICPS pe 23.02.2023
Având în vedere unele acuze aduse la adresa AICPS, cu privire la conținutul eronat al comunicatului de presă publicat de AICPS pe 23.02.2023 , aducem următoarele clarificări: detalii »
Curs Holcim-AICPS -”Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului”/28.03.2023-11.04.2023
Anunțăm cu entuziasm deschiderea înscrierilor pentru un nou curs tehnic, organizat împreună cu Holcim -”Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului”! Format curs: Hibrid - online și on-site (la București, în limita a 40 de locuri) Curs 1 - 28.03.2023 Curs 2 - 04.04.2023 Curs 3 - 11.04.2023 detalii »
Curs postuniversitar de dezvoltare profesională continuă CR 2-1-1.1 , revizuit/ 23-24 martie 2023 UTCB
Vă informăm: UTCB lansează programul postuniversitar de dezvoltare profesională continuă „Fundamentele proiectării structurilor cu pereți de beton în acord cu prevederile reglementării tehnice CR 2-1-1.1, revizuită”. Prima ediție a acestui program va avea loc în perioada 23 - 24 martie 2023, la sediul UTCB din b-dul Lacul Tei 124, București. Programul se adresează persoanelor fizice cu calificare universitară minimă de nivel 6 (licență), în domeniul ingineriei civile. Acest program va prilejui interacțiunea profesională dintre ingineri în cadrul a două zile în care vor fi prezentate și discutate prevederile reglementării tehnice revizuite. Mai multe detalii se regăsesc pe pagina dedicată acestui program ➡ https://bit.ly/3KYbK4h. detalii »
Prescriptii pentru proiectarea seismica a constructiilor în România, 1945-prezent
Articolul prezintă un catalog al prescripțiilor pentru proiectarea seismică a construcțiilor în România, începând cu primele prevederi (1945) și până în prezent. În prezent, proiectarea seismică a clădirilor se realizează conform reglementării tehnice Cod de proiectare seismică – Partea I–Prevederi de proiectare pentru clădiri, indicativ P100-1/2013, modificat și completat în 2019. detalii »
Versiuni actualizate pentru Reglementări tehnice
Vă informăm ca au apărut în Monitorul Oficial al României, versiunile actualizate ale următoarelor reglementări tehnice de interes pentru membrii noștri : - Reglementarea tehnica „Cod de proiectare a construcțiilor cu pereți structurali de beton armat, indicativ CR 2-1-1.1/2022” publicat in M.Of. al României nr. 104Bis din Marți 7 februarie 2023 - „Normativ pentru proiectarea, executarea și exploatarea instalațiilor de ventilare și climatizare, indicativ I5-2022” publicat in M.Of. al României nr. 108Bis din Miercuri 8 februarie 2023 - „Normativ pentru proiectarea parcajelor, indicativ NP 24-2022” publicat in M.Of. al României nr. 110Bis din Miercuri 8 februarie 2023 Aceste reglementări se pot accesa în mod gratuit pe site-ul Monitorului Oficial https://monitoruloficial.ro/e-monitor/ selectând în calendarul afișat în pagina data de interes și numărul publicației ( precizat mai sus). detalii »
Înregistrările cursului TEHNICI MODERNE DE ÎNCERCĂRI NEDISTRUCTIVE PENTRU EVALUAREA CONSTRUCȚIILOR
În cadrul acestui articol se vor afișa link-urile de înregistrare ale cursului "TEHNICI MODERNE DE ÎNCERCĂRI NEDISTRUCTIVE PENTRU EVALUAREA CONSTRUCȚIILOR" Link-urile vă permit urmărirea înregistrării doar dacă sunteți înscris la curs și v-ați creat un cont pe platforma ZOOM gestionat de către AICPS conform Instrucțiunilor de acces la platforma online cursuri AICPS detalii »
Înregistrarile cursului "Monitorizarea construcțiilor"
În cadrul acestui articol se vor afișa link-urile de înregistrare ale cursului "Monitorizarea construcțiilor" Linkurile vă permit urmărirea înregistrării doar dacă sunteți înscris la curs și v-ați creat un cont pe platforma ZOOM gestionat de către AICPS conform Instrucțiunilor de acces la platforma online cursuri AICPS detalii »
Program curs Dr. ing. Teodor Pavlu: TEHNICI MODERNE DE ÎNCERCĂRI NEDISTRUCTIVE PENTRU EVALUAREA CONSTRUCȚIILOR
Cursul se va desfășura în zilele de 21 și 22 NOIEMBRIE 2022 la Hotel Ibis Styles Bucharest City Center. Str. Știrbei Vodă nr. 146, București 9.30 -11.30 - curs 11.30 – 12.00 – coffee-break 12-14 - curs 14.00-15.30 pauza masa ( unde doresc participanții, nu este inclusa la AICPS) 15.30-17.30 - curs detalii »
Program curs ”Monitorizarea construcțiilor”
Stimați participanți ai cursului "Monitorizarea construcțiilor" Sesiunile de curs se vor desfășura on-line in datele de: 1. Joi 17.11.2022, ora 18:00; 2. Joi 24.11.2022, ora 18:00; 3. Miercuri 07.12.2022, ora 18:00; 4. Miercuri 14.12.2022, ora 18:00; 5. Joi 12.01.2023, ora 18:00; 6. Joi 19.01.2023, ora 18:00. Participanții care au achiziționat cursul sunt rugați să se înregistreze accesând linku-ul ce a fost transmis pe email, pana cel târziu joi, 17 noiembrie 2022 ora 16, dacă nu se vor înregsitra în timp util, vor putea viziona începând cu a doua zi sesiunile înregistrate pe site-ul aicps la secțiunea cursuri. Vă rugăm să efectuați înregistrarea cu cel puțin 2 ore înaintea începerii primei sesiuni. În caz contrar, înregistrarea Dvs. va fi validată începând cu următoarea sesiune. detalii »
Înscrieri curs ”Monitorizarea construcțiilor” - 17 nov. 2022- 19 ian. 2023 susținut online de dl.ing. Dragoș Marcu
Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) are plăcerea de anunța organizarea cursului ”Monitorizarea construcțiilor” susținut de domnul ing. Dragoș Marcu. Cursul este programat a se desfășura online în perioada 17 noiembrie 2022 – 19 ianuarie 2023, pe parcursul a 6 sesiuni/2h pe sesiune (cu mențiunea dacă vor fi solicitări peste 40 persoane vor putea participa onsite în București). detalii »
Înscrieri curs ”TEHNICI MODERNE DE ÎNCERCĂRI NEDISTRUCTIVE PENTRU EVALUAREA CONSTRUCȚIILOR” susținut de domnul Dr. ing. Teodor Pavlu
Stimate doamne, stimați domni, Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) are plăcerea de anunța organizarea cursului ”TEHNICI MODERNE DE ÎNCERCĂRI NEDISTRUCTIVE PENTRU EVALUAREA CONSTRUCȚIILOR” susținut de domnul Dr. ing. Teodor PAVLU. Cursul este programat a se desfășura onsite în București, în luna noiembrie 2022, pe parcursul a două zile urmând să difuzăm locația și datele exacte imediat ce le vom stabili. Vă invităm să vă înscrieți pentru participarea onsite la cursuri în limita a 100 locuri. Costul cursului este de : detalii »
Înscrieri la programul de masterat “Inginerie Structurală”, oferit de UTCB, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din 5 septembrie 2022
Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) încurajează absolvenții de studii de licență în Inginerie Civilă dornici să își continue studiile în domeniu, să consulte programul de masterat “Inginerie Structurală” adaptat cerințelor actuale în construcții, oferit de UTCB, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine! Programul este disponibil în limba engleză și franceză și oferă un supliment de noțiuni teoretice care se aliniază cu cerințele actuale de proiectare, într-o piață a construcțiilor aflată în continua dezvoltare! Înscrie-te din 05. septembrie.2022 detalii »
Metodologie de evaluare vizuală rapidă a clădirilor
AICPS a fost invitată să fie membru în comisia de evaluare privind ancheta publică referitoare la proiectul intitulat “Metodologie de evaluare vizuală rapidă a clădirilor”. În această idee, invităm comunitatea inginerească să își exprime opinia! Așteptăm observațiile și sugestiile dumneavoastră la adresa office@aicps.ro, până la data de 18.09.2022. Vă mulțumim pentru contribuția la optimizarea constantă a activității și practicii inginerești! Documentul proiectului poate fi consultat accesând link-ul : detalii »
- « Pagina anterioară
- 1
- 2
- 3
- 4
- Pagina următoare »