Noutăți și informații utile
A trecut în neființă domnul Ing. Mircea Mironescu
Cu multă tristețe și adâncă durere anunțăm trecerea în neființă a domnului Ing. Mircea Mironescu – Membru fondator al AICPS. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Înmormântarea va avea loc pe 12.10.2021, la cimitirul Iancu Nou, slujba de înmormântare la ora 11:00 la Biserica Iancu Nou, Șos. Mihai Bravu nr. 117-119, Sector 2, București detalii »
Amânarea celei de-a 30-a Conferințe Naționale a AICPS
La data de 30.09.2021 a avut loc ședința Consiliului de Conducere a AICPS, tema centrală a întâlnirii fiind oportunitatea organizării celei de a 30-a Conferințe Naționale a AICPS, în contextul epidemiologic actual. detalii »
Webinar live HILTI România/ 30 septembrie 2021 ora 15:00 și 7Octombrie 2021 ora 10:00
Hilti România, parteneri Platinum la cea de a de a 30-a Conferință Națională AICPS, vă invită la noul webinar live, având tema „Armatură suplimentară pentru îmbunătățirea comportării betonului în aplicații cu tije de ancorare”, care va avea loc pe 30 Septembrie 2021, la ora 15:00 și pe 07 Octombrie 2021, la ora 10:00 . Acest webinar își propune să abordeze reglementările din Eurocodul 1992-4/2019 referitoare la verificarea prinderilor metal pe beton luând în calcul și armătura. De asemenea, veți afla cum puteți utiliza softul de calcul Profis Engineering pentru a vă ușura munca în calculul acestor tipuri de prinderi. Pentru a vă înscrie la webinar, vă rugăm să accesați următorul link: http://hilti.link/WE9 detalii »
Sedinta Consiliului de Conducere al AICPS - trimestrul al III-lea, 2021
În perioada 13.09.2021 - 19.09.2021 a avut loc un vot electronic, în vederea stabilirii datei de organizare a ședintei trimestriale a Consiliului de Conducere al AICPS. Și-au exprimat votul 23 de membri ai Consiliului, 14 dintre ei optând pentru data de joi 30 septembrie 2021, iar 9 pentru data de joi 07 octombrie 2021. detalii »
Reminder înscrieri la cea de a 30-a Conferință Națională AICPS/ 20 și 21 Octombrie 2021 la Hotel J.W. Marriott -BUCUREȘTI
Stimate doamne, stimați domni, vă reamintim cu entuziasm faptul că între 20 – 21 Octombrie 2021 ne vom întâlni la București (Hotel J.W. Marriott ) cu ocazia celei de a 30-a Conferințe Naționale AICPS! Tema ediției din acest an a conferinței AICPS: ”Ingineria structurală la începutul secolului XXI în România și în lume”, marchează momentul unei duble aniversări: 30 de ani de existență continuă și totodată cea de-a 30-a ediție a conferinței. Specialiști internaționali, concursuri cu premii, sponsori cu prestanță atât pe piața națională cât și pe cea internațională, prezența autorităților, a presei, a celor mai importante asociații profesionale partenere, a mediului universitar, toate pe parcursul a celor două zile pline. Dacă nu v-ați rezervat locul, vă reamintim că așteptăm să vă înscrieți trimițând un e-mail pe adresa : office@aicps.ro cu precizarea participării fizice sau online. Pentru siguranța dumneavoastră și a tuturor participanților la cea de a 30-a Conferință Națională vă informăm că accesul se va face prin prezentarea unuia dintre următoarele documente: detalii »
Concursul ”Premiile AICPS pentru cele mai bune lucrări de licență ”Absolventul anului”/2021
Stimate doamne, stimați domni, vă înștiințăm că începând cu anul 2021 se va organiza concursul ”Premiile AICPS pentru cele mai bune lucrări de licență” . Se poate consulta Regulamentul concursului (Art.10.1.9) accesând link-ul de mai jos: http://www.aicps.ro/media/content/2021-07/reguli-si-proceduri-de-functionare-aicps-aprobate-de-cc-30-iunie-2021_60ec1032ae8fd.pdf Din lucrările candidaților înscriși, fiecare centru universitar va recomanda un maxim de 3 lucrări considerate de comisiile de licență ca fiind cele mai bune lucrări din cele două sesiuni de licențiere ale anului de studiu 2021 (vară și toamnă). Înscrierile la concurs se vor face la secretariatul Facultății și ulterior se vor transmite secretariatului AICPS București email: office@aicps.ro detalii »
Accesul la revista IStructE în baza protocolului cu AICPS
Pentru acces la revista IstructE, aveți următoarele opțiuni: Varianta 1: membru IstructE Student Varianta 2: membru IstructE Absolvent Varianta 3: membru IstructE Graduate, Chartered, Fellows etc. Varianta 4: non-membri, doar abonament de revistă Varianta 5: membru IstructE, dar fără dorința de a obține un grad profesional definit la varianta 3 Detalii despre variantele de mai sus: detalii »
Grup de lucru “Verificatorul de proiect de structuri – independent în procesul de proiectare?”
În spiritul misiunii fundamentale a Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri, aceea de a contribui activ la creșterea competenței și a prestigiului profesiei de inginer, s-a înființat la finalul lunii martie a anului 2021, grupul de lucru intitulat „Verificatorul de proiect de structuri – Independent în procesul de proiectare?”. detalii »
Rezultate vot electronic în urma ședinței Consiliului de Conducere din 30.06.2021
Ca urmare a ședinței consiliului din 30.06.2021, în perioada 05.07.2021 -08.07.2021 a avut loc, la nivelul consiliului, un vot electronic de decidere asupra subiectelor discutate in ședința din 30.06.2021 Rezultatele votului se găsesc mai jos: detalii »
Procedura privind atestarea tehnico profesională a verificatorilor de proiecte și expertilor tehnici
Vă informam ca a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 667 din 06.07.2021 ordinul Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru aprobarea procedurii privind atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici. detalii »
Sedinta Consiliului de Conducere al AICPS - trimestrul al II-lea, 2021
În perioada 21.06.2021 - 27.06.2021 a avut loc un vot electronic, în vederea stabilirii datei de organizare a ședintei trimestriale a Consiliului de Conducere al AICPS. Și-au exprimat votul 23 de membri ai Consiliului, 17 dintre ei optând pentru data de miercuri 30 iunie 2021, iar 6 pentru data de marti 06 iulie 2021. detalii »
Cu adâncă durere anunțăm decesul domnului Dr. Ing. Traian POPP - Președinte de Onoare al AICPS
Astăzi, 22 iunie 2021 am pierdut unul dintre inginerii de seamă pe care România i-a avut în domeniul proiectării construcțiilor. Domnul Dr. Ing. Traian Popp s-a născut la 22 ianuarie 1933 la București. A absolvit Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole - Institutul de Construcţii Bucureşti ( din 1951-până în 1956 ), a fost profesor asociat la Institutul de Arhitectura “Ion Mincu” (1964-1991); - inginer proiectant la Institutul de Proiectare “Proiect” Bucureşti ( 1956-1969 ) - inginer proiectant l, şef atelier rezistenţă Institutul de Proiectare Carpaţi (1969-1994 ); În anul 1984, a obţinut titlul ştiinţific de doctor inginer susţinând teza ”Structuri celulare curbe”. A fost membru al comisiilor de atestare a verificatorilor de experți tehnici ai MTTC si a facut parte din colectivele de evaluare si/sau avizare la Carpați Proiect (din anul 1990); MLPAT (1994); Comisia Monumentelor Istorice (1994). A fost membru al Academiei de Științe Tehnice din România, al International of Shell Structures si Președinte al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri din anul 2007 până în anul 2015, ulterior devenind primul Președinte de Onoare al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS). detalii »
Cu regret anunțăm decesul domnului Prof. Univ. Dr. Ing. Radu PASCU
Cu mare tristețe anunțăm dispariția prematură a domnului Prof. Univ. Dr. ing. Radu PASCU. A absolvit în anul 1981 Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole din cadrul Institutului de Construcții București, a continuat studiile de masterat și doctorat la Institutul Național de Științe Aplicate, INSA, din Lyon, Franța. În perioada 2008-2016 a fost director al Departamentului Construcții de Beton Armat al UTCB. A predat numeroase cursuri universitare de nivel licență și master și cursuri post-universitare la UTCB, în domeniile construcții din beton armat și precomprimat, proiectare asistată de calculator, analiză structurală avansată, în limbile română, franceză și engleză. A condus sau a colaborat la mai multe proiecte de cercetare naționale și internaționale și a publicat, în calitate de autor sau coautor, numeroase articole științifice de referință, precum și 5 cărți și capitole de cărți, în limbile română, franceză și engleză. detalii »
Voluntari pentru evaluare tehnică spitale!!!
Stimați membri ai AICPS, Contextul actual global confirmă în mod incontestabil rolul esențial al sistemului și al unităților medicale. Avem acum șansa, ca prin specificul profesiei noastre să devenim parte a unei inițiative de impact, construind o infrastructură medicală sigură și sustenabilă! Pe fondul parteneriatului dintre Ministerul Sănătății și UTCB, prin care în peste 400 de unități sanitare cu paturi se va aplica un chestionar de evaluare tehnică la riscul seismic, eficiență energetică și la riscul de incendiu, rezultatul constituindu-se într-o bază de date care va fi pusă la dispoziția Ministerului Sănătății, vă invităm și vă încurajăm să deveniți eroi alături de noi! https://utcb.ro/parteneriat-utcb-ministerul-sanatatii/ detalii »
Înregistrările cursului "Securitatea la incendiu a construcțiilor"
În cadrul acestui articol se vor afișa link-urile de înregistrare ale cursului "Securitatea la incendiu a construcțiilor" detalii »
Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri vă dorește Paște Fericit!
Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri AICPS vă dorește ca Sărbători Pascale să vă aducă mulțumire sufletească și zâmbete pe buze! Paște fericit! detalii »
Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) au semnat un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităților medicale cu paturi privind riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu.
Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) au semnat un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităților medicale cu paturi privind riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu. „În peste 400 de unități sanitare se va aplica un chestionar de evaluare tehnică la riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu, rezultatul constituindu-se într-o bază de date care va fi pusă la dispoziția Ministerului Sănătății”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Chestionarul va fi completat de către voluntarii care vor răspunde apelului realizat de Universitatea Tehnică de Construcții București, în parteneriat cu unități similare din țară. În urma acestui demers, Ministerul Sănătății va identifica situația reală și actualizată a unităților sanitare cu paturi, situație absolut necesară pentru prioritizarea investiţiilor din viitorul exercițiu financiar. detalii »
Guvernul îşi propune să consolideze în următorii 6 ani foarte multe dintre clădirile cu risc seismic.
Vă invităm să ascultați intervenția domnului președinte al AICPS, Lucian Melinceanu, referitoare la planul guvernului de a consolida clădirile cu risc seismic ridicat în următorii 6 ani. În acest context, domnul dr. ing. Lucian Melinceanu a vorbit despre ceea ce presupune anvergura acestui proiect ambițios și de asemenea, despre conștientizarea populației în ceea ce privește gradul de siguranță la cutremur pe care îl oferă construcția în care își desfășoară activitatea de zi cu zi. Interviul poate fi vizionat accesand link-ul : https://www.facebook.com/103040545121336/posts/138744944884229/?sfnsn=mo&d=n&vh=e detalii »
Cu tristețe anunțăm pierderea a încă unui membru fondator al AICPS inginer Viorel BISTRICEANU
Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri anunță cu mare tristețe încă o pierdere a unuia dintre membrii fondatori ai săi. S-a stins din viață domnul Ing. Bistriceanu Viorel membru fondator al AICPS, expert tehnic în construcții , mentor al multor ingineri din Sucursala AICPS Dolj. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! detalii »
Cursul de pregătire continuă "Securitatea la incendiu a construcțiilor" în perioada 12 mai- 23 iunie 2021
AICPS anunță organizarea cursului de pregătire continuă în perioada 12 mai- 23 iunie 2021: "Securitatea la incendiu a construcțiilor". Cursul va fi susținut de domnul Lt. col. r. dr. inginerie civilă Sorin Mureșan, Colonel Lect. univ. dr. Trache Ștefan Nicolae, Conf. dr. ing. Zsolt Nagy și ing. Bogdan Ghioc și va fi structurat în 7 ședințe săptămânale a câte două ore în format webinar (online). Programul cursului poate fi accesat aici: detalii »
- « Pagina anterioară
- 1
- …
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- 31
- Pagina următoare »